Sari la conținut

Formular Retur eMAG – Cum returnezi produse eMAG

  formular de retur emag
  Distribuie acest articol!

  Cum poti sa returnezi produse cumparate de pe site-ul emag.ro ?

  Analizam modul prin care poti face retur la eMAG dar si care sunt conditiile de retur atunci cand un produs nu se mai potriveste cu nevoile tale sau din motive tehnice este necesar sa-l returnezi.

  Conditii de retur eMAG

  Pentru a face un retur este necesar sa indeplinesti anumite conditii pe care eMAG le pune la dispozitia clientilor sai dupa cum urmeaza:

  1. Asigură-te ca produsul nu este protejat de parole setate de tine și că ai șters eventualele conturi. Îți protejezi datele, iar produsul poate fi adus la versiunea inițială de software.
  1. Faci returul cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care ți-a fost livrat produsul.
  1. Produsul trebuie să fie însoțit de accesoriile/cadourile cu care ți-a fost livrat.
  1. Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.
  1. Nu acceptăm returul produselor asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.
  1. Nu acceptăm returul dacă ai dezinstalat sistemele de operare sau alte programe existente la livrare, sau dacă produsele au licențe OEM activate.
  1. Dacă în coletul de retur se află produse diferite față de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.

  Conditii speciale de retur la eMAG

  Returul produselor comandate si livrate de eMAG de regula trebuie sa respecte anumite conditii speciale pe care le vom exemplifica mai jos:

  • Electrocasnice mici  – În cazul în care au fost desigilate şi testate de către client, trebuie returnate curăţate şi igienizate, pentru ca returul să fie acceptat.
  • Electrocasnice MARI – Poţi să le returnezi, dar produsele trebuie să fie curăţate şi igienizate. Nu trebuie să le împachetezi. Curierul se va ocupa gratuit de ambalarea corespunzatoare atunci când va ridica returul, în cazul produselor vândute de eMAG. Dacă e vorba despre un produs Marketplace, clientul trebuie să verifice condițiile contractuale dintre partenerul eMAG și curier.
  • Fashion – Trebuie să fie în aceeaşi stare în care ţi-au fost livrate, nepurtate, fără pete sau rupturi.

  Daca ai cumparat un anumit produs si este inca sigilat original poti sa-l returnezi fara probleme conform cu politica de retur eMAG.

  Formular de retur eMAG

  Pentru a returna un produs comandat de la eMAG iata ce trebuie sa faci:

  1. Intra in contul tau de client eMag fie pe desktop sau aplicatia eMAG;
  2. Acceseaza formularul de retur eMAGVezi aici
  3. Selecteaza produdul pe care vrei sa-l returnezi;
  4. Asigurate ca, respecti conditiile de retur eMAG.
  5. Alege metoda de preluare produs pentru retur – easyBox, curier sau predare personala in showroom eMAG.

  Retur eMag in oficiile postale

  Pentru returul produselor in oficiile postale partenere este necesar sa urmaresti regulile de retur eMag la posta Roamana.

  • Colet sigilat: coletul trebuie sigilat pentru a putea fi preluat de partenerii noștri de la Poșta Română: îți recomandam o cutie solidă sau un plic, ambele cu protecție la interior.
  • Câte un formular de retur/produs de completat: Completează câte un formular de retur pentru fiecare dintre produsele pe care dorești să le returnezi. Și nu uita să le ambalezi separat, pentru că vor avea câte un AWB propriu.
  • Colet cântărit: greutatea maximă a unui colet este de 7 kilograme.
  • Colet măsurat: dimensiunea unui colet trebuie sa aibă suma laturilor de maximum 3 metri. Adică, aduni latură cu latură, iar rezultatul nu trebuie să depășească 3 metri.
  Cum returnezi un produs la easybox eMAG

  Uite o listă de bifat, ca să știi că ai trecut prin toți pașii:

  • Completezi formularul de retur
  • Verifici dacă ai primit, prin email și SMS, un pin și un link către un cod QR. Ai nevoie de el pentru a deschide un sertar.
  • Introdu codul pin sau scanează codul QR la easybox și spune “Sertar, deschide-te!” (această parte e doar de distracție).
  • Un sertar potrivit produsului tău se va deschide. Dacă totuși produsul nu încape în sertarul deschis automat, poți opta pentru o altă dimensiune de sertar, fără a depăși 47 x 44.5 x 10 cm.
  • După ce ai introdus produsul în sertarul potrivit, nu uita să finalizezi pe ecran procesul de retur. În cazul în care, din diverse motive, ai uitat sau ai abandonat procesul de retur, poți să scanezi codul QR sau să introduci codul pin pentru a parcurge pașii de mai sus.
  • Dacă ai ajuns aici, returul e aproape gata. Vei primi un email care te va anunța când produsul ajunge în depozitul eMAG.

  Returul produselor la eMAG este de regula destul de simplu insa in cazul in care nu va descurcati alegeti sa intrati in contact cu serviciul de clienti eMAG Bucuresti. Urmareste modul de interactiune cu serviciul de relatii clientii Altex Romania

  Poti urmari mai multe detalii despre modul de contact eMAG – relatii clienti

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *