Transmitere index la Hidroelectrica

Ghid pentru transmitere index Hidroelectrica

In Ghidul nostru pentru transmitere index la Hidroelectrica identificam modalitatile prin care poti trimite sau transmite indexul autocitit la Hidroelectrica.

Fata de alte companii de furnizare energie electrica, Hidroelectrica are o perioada de transmitere index cuprinsa in intervalul zilelor de 24 respectiv 28 ale lunii curente.

Ghidul de transmitere index Hidroelectrica

Daca esti client nou la Hidroelectrica si nu esti familiarizat cu modul de tranmsitere index, va propunem in ghidul nostru modalitatile cele mai accesate de clientii Hidroelectrica atunci cand aleg sa transmita indexul autocitit.

Cele mai eficiente metode de Transmitere Index Hidroelectrica sunt: transmitere index Hidroelectrica  la lumărul de telefon 0800.800.359.

Tranmsitere index Hidroelectrica direct din aplicatia iHidro sectiunea transmite index autocitit.

Indexul autocitit se mai poate transmite sau trimite prin intermediul portalului Hidroelectrica rubrica – transmite index Hidroelectrica – Vezi pagina.

Atentie pentru transmiterea unui index la Hidroelectrica este necesar sa va aflati in perioada valida de transmitere index respectiv zilele de 24 – 28 ale lunii curente.

Serviciul de autocitiri Hidroelectrica iti permite sa trimiti indexul contuarului tau pentru luna curenta astfel incat factura urmatoare sa reflecte consumul exact autocitit sau citit de un operator Hidroelectrica.

Factura Hidroelectrica se genereaza in fiecare luna fiind primita de catre clientii Hidroelectrica in baza contractului individual fie pe email sau in format fizic prin posta.

Procesul de transmitere index Hidroelectrica te ajuta la generarea unei facturi bazate pe un consum citit astfel veti plati un consum corect si evitati factura de regularizare.

Beneficiile transmiteri indexului autocitit la Hidroelectrica

Sunt mai multe motive si beneficii daca alegi sa transmiti indexul in fiecare luna. In cele ce urmeaza exemplificam o serie de motive care te pot convinge sa transmiti indexul autocitit la Hidroelctrica:

 • In primul rand vei plati pe factura la un consumul real;
 • nu vei plati un consum estimat care poate fi mai mare fata de cel real de cele mai multe ori;
 • vei sti intotdeauna cat platesti pentru consumul de energie electrica la Hidroelectrica;
 • ai evidenta istoricului de consum la Hidroelectrica;
 • ai grafice de consum optimizate pentru contul tau de client.

Indexul de consum se regaseste pe contuarul tau indiferent de locul de consum. In functie de compania ta de energie pentru fiecare abonament exista o perioada de transmitere index.

Factura in baza transmiteri indexului la Hidroelectrica

Factura Hidroelectrica este calculata in functie de indexul inregistrat de contuarul tau pe parcursul unei anumite perioade. De regula se factureaza lunar in baza procesului de transmitere index sau autocitire.

Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Cum poti plati facturile la Hidroelectrica?

Sunt mai multe metode prin care poti plati factura Hidroelectrica in urma unui index inregistrat in baza de date, astfel:

 1.  In Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură;
 2.  La Automatele de plată;
 3.  Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate;
 4.  Prin DIRECT DEBIT.
 5. Prin aplicatia iHidro disponibila acum si online pentru dispozitivele mobile.

Transmiterea unui index autocitit la Hidroelectrica se poate face doar in perioada 24 respectiv 28 a lunii curente la numarul de telefon 0800 800 359 (APEL GRATUIT). Desigur mai poti trimite indexul la Hidroelectrica direct din portalul clientilor pe pagina oficiala sau din iHidro aplicatia Hidroelectrica.

Ce faci daca nu reusesti sa transmiti indexul la Hidroelectrica?

In situatia in care nu reusesti transmiterea indexului autocitit la Hidroelectrica, este necesar sa identifici urmatoarele aspecte:

 • verifica daca este perioada de transmitere index Hidroelectrica;
 • verifica daca ai introdus corect datele pentru transmiterea indexului la Hidroelectrica;
 • intampini o problema tehnica pe portalul oficial Hidroelectrica;
 • aplicatia iHidro nu proceseaza indexul transmis de tine;
 • alte situatii care duc la imposibilitatea de a trimite un index autocitit.

In cazul in care nu poti trimite indexul la Hidroelectrica va sugeram sa sunati la departamentul de relatii cu clientii Hidroelectrica – call center – 021.9834

Iti recomandam sa descoperi aplicatia myPPC pentru clientii PPC Energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button